نعرض لكم زوارنا أهم وأحدث الأخبار فى المقال الاتي:
صينية الجلاش باللحمة المفرومة.. طعم المطاعم في بيتك - شبكة أطلس سبورت, اليوم الجمعة 7 مارس 2025 03:28 صباحاً
المقادير:
نصف كيلو جلاش
نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلة كبيرة مفرومة
2 ملعقة كبيرة سمنة أو زبدة
ملح وفلفل أسود
بهارات لحمة (قرفة – جوزة الطيب – حبهان مطحون)
2 كوب لبن
بيضة
ملعقة صغيرة خل
مكعب مرقة (اختياري)
الطريقة:
تحضير اللحمة المفرومة:
سخني ملعقة من السمنة في طاسة.
ضيفي البصل المفروم وقلبيه لحد ما يذبل.
ضيفي اللحمة المفرومة وشوحيها لحد ما لونها يتغير.
تبلي بالملح، الفلفل، والبهارات حسب الرغبة.
استمري في التقليب لحد ما تستوي تمامًا.
ارفعيها من على النار واتركيها تبرد.
تحضير الجلاش:
دهني صينية بالسمنة.
افردي أول طبقة من الجلاش وادهنيها بالسمنة، وكرري الخطوة دي لحد نصف كمية الجلاش.
ضيفي اللحمة المفرومة بالتساوي فوق الجلاش.
كمّلي باقي طبقات الجلاش بنفس الطريقة مع دهن كل طبقة بالسمنة. في بولة، اخلطي اللبن مع البيضة، رشة فلفل أسود، ومعلقة صغيرة خل.
صبي الخليط على الصينية بالتساوي.
يمكنك مشاركة الخبر علي صفحات التواصل
أخبار متعلقة :